Perutusan Pegawai Eksekutif Majlis Daerah Lahad Datu

Alhamdulillah, atas keizinanNya maka lahirlah laman web rasmi Majlis Daerah Lahad Datu. Walaupun agak tertinggal namun dengan usaha ini diharap ianya akan dapat memberikan menafaat dan memenuhi keperluan dan kehendak masyarakat setempat berhubung dengan perkhidmatan Majlis Daerah Lahad Datu.

 

Sebagai Pihak Kuasa Tempatan adalah menjadi misi kami untuk memberikan perkhidmatan yang  terbaik kepada masyarakat. Pembangunan laman web ini adalah salah satu usaha kami untuk memberikan perkhidmatan maklumat kepada pelanggan mengenai dasar-dasar Majlis yang boleh digunapakai  dalam berurusan.

 

Pengunaan laman web ini diharap akan dapat menyalurkan maklumat-maklumat secara tepat dan pantas bagi kegunaan masyarakat khususnya pelanggan Majlis. Walaubagaimana dalam usaha pembangunan laman web ini mungkin masih ada  kekuranganya. Namun ianya akan dibaiki dan dipertingkatkan dari masa kesemasa.

 

Akhir kata, adalah diharapkan agar semua pihak dapat terus memberikan sokongan dan kerjasama yang berterusan kepada Majlis Daerah Lahad Datu dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk masyarakat daerah ini.

 

Sekian dan salam hormat,

 

"Berkat Muafakat, Khidmat Berkualiti"

 

Mejar (K) Mohammad Fawzi Bin Abdul Kadir,

Pegawai Eksekutif,

Majlis Daerah Lahad Datu.

 

 


  

 


 


 

 

 


 

 

  

MAJLIS DAERAH LAHAD DATU ialah sebuah Pihak Berkuasa Tempatan yang bernaung di bawah Kementerian Kerajaan Tempatan Negeri Sabah.  MAJLIS DAERAH LAHAD DATU telah ditubuhkan di bawah Seksyen 3, OrdinanKerajaan Tempatan pada 1hb Januari, 1962 GNS 167 1961. Sebelum wujudnya Majlis Daerah Lahad Datu, pengurusan pentadbiran dan pengurusan perihal bandaran adalah di bawah Lembaga Kesihatan (Sanitary Board) yang merupakan sebahagian daripada fungsi dan tanggungjawab Pejabat Daerah. klik baca seterusnya >>  

 


 

Anugerah 

  

 


 

Pautan Ke Laman Web Kerajaan

Additional information