LAMAN UTAMA
 
MENGENAI IPS
  Perutusan Pengetua
Latarbelakang IPS
Direktori IPS
Akademik
Unit Ladang
Bidang Pengkhususan
Hal Ehwal Pelajar
Galeri Gambar
Alumni IPS
 
BORANG
   
     
       
PAUTAN
 

Jabatan Pertanian Sabah
Laman Sabah.Gov

 
   
  PERUTUSAN PENGETUA
           
 

Selamat datang dan terima kasih kerana meluangkan masa melayari laman web Institut Pertanian Sabah.

Kita sekarang berada di alam siber. Kita juga bersaing untuk sentiasa berdayu maju. Penguasaan maklumat memberi "competitive advantage" untuk berada di puncak. Dengan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi yang serba canggih dalam dunia tanpa sempadan, kita tidak perlu untuk merangkak di belakang jika kita berhasrat untuk bersaing di komuniti global dan kita perlu terus melangkah ke hadapan seiring dengan kemajuan negara.

 
 
Dr. Jamal Kastari

Dalam pada kita sibuk untuk memastikan pencapaian matlamat,misi dan visi organisasi, pelaksanaan tugas seharian juga menuntut kita melaksanakan fungsi memungut, mentafsir dan menyebar maklumat. Tidak kira di mana kita bertugas dan apa jawatan yang di sandang, kita kini berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam usaha mewujudkan kumpulan pengurusan dan pekerja yang berpengetahuan. Tuntutan masyarakat pada zaman siber ini menjurus kepada penyediaan maklumat yang mudah dicapai dan secara real time. Selaras dengan era globalisasi, penyebaran maklumat berlandaskan ketelusan dan pengeluaran data yang bertepatan masa adalah perlu demi mencapai kecemerlangan dalam pembangunan.Laman web ini terbuka kepada para pelajar, penyelidik untuk mencari maklumat dan melayarinya untuk penambahan ilmu.

Diharapkan dengan wujudnya laman Institusi Pertanian Sabah ini, akan membuka peluang kepada institusi untuk terus mara ke hadapan dalam industri pertanian dan industri pengeluaran hasil bagi menyahut sahutan kerajaan untuk menjadi penyumbang utama kepada kemajuan negara. Kesudian anda untuk melayari laman web ini ini adalah dialu-alukan.

 

 
   
       
© Hakcipta Institut Pertanian Sabah, Jabatan Pertanian Sabah
PENAFIAN: Institut Pertanian Sabah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan sebarang maklumat yang terdapat di dalam laman web ini.